Adressen är Oxnövägen 6, 137 96 Gålö.

De träffar när det inte är föreläsning kan man träffas och bara ta en fika, köra radio eller löda, bygga och prova grejor.

Här är planen som den ser ut nu. Vi har inte fått värdar till alla träffarna. Det är heller inte föreläsningar eller annan organiserad aktivitet varje gång. Vi kommer med allra största säkehet finna värdar för kvällarna, det brukar lösa sig. I värsta fall får vi meddela här eller på facebook om vi inte kan ha öppet. Detsamma kan gälla om vädret ställer till det så att vi måste ställa in en aktivitet.

 

kalender ASB

 

Den 25 januari föreläser Jan-Olof, SM0IFP om SDR- mottagare. Specifikt om SDR-RTL v3. Vad kan den användas till? Hur installerar man den på en windows- maskin, nödvändiga drivrutiner. Olika program som finns och vad de gör. Direktsamplingsmode – fördelar och nackdelar.

Den 8 februari föreläser Stefan SM0ASB om MOBITEX. Det första publika mobildatanätet i världen. Det började utvecklas på Televerket Radio i Göteborg för Televerkets eget behov, men i oktober 1986 invigdes det som ett publikt nät öppet för alla. Mobitex fortsatte därefter att utvecklas av Ericsson, det spreds internationellt och infördes i ett drygt tiotal länder och några nät finns fortfarande kvar ännu idag.

Den 29 mars föreläser Stefan SM0ASB om mobiltelefonins utveckling. Sverige och Norden var väldigt tidiga. Nu finns det överallt och används av alla men det tog lång tid och mycket teknikutveckling att komma dit. Stefan berättar baserat på sin erfarenhet från Televerket Radio/Telia Mobitel.

Den 19 april visar Johan Thid SA0BMC sin radioinredda husvagn vid klubbstugan.

Den 26 april pratar Anders SM0DXG om hjärt- lungräddning (HLR). Ett viktigt ämne som vi alla har nytta av kunskaper om.

Vi hoppas kunna få tag på fler föredragshållare. Arbete pågår och vi kommer att meddela på lämpligt sätt, bl.a. här på hemsidan. Jag är mycket tacksam om någon vill anmäla sig frivilligt. Gör detta antingen till mig eller Gun Ahtola YDQ. Mail: sk0qo@sk0qo.se .
Det behöver inte vara radiorelaterat. I höstas hade vi till exempel ett väldigt uppskattat föredrag om Tall Ships Race på Åland.

Väl mött!
Stefan SM0ASB