KIWISDR: Vad är det och hur kan det användas?

KIWISDR är en kraftfull mottagare som kan ta emot radiovågor från hela världen. Den kan användas för en mängd olika ändamål, inklusive:

  • Lyssna på sändningar från hela världen. (Kortvåg 0-30Mhz, AM,FM,LSB,USB,CW etc.)
  • Analysera radiovågor och deras beteende.
    Det finns en del inbyggda "plugins", som gör det möjligt att avkoda vissa digitala moden som tex, FT8/FT4, SSTV, FAX, WSPR m.m. , men
    man kan också installera fristående program för signalbehandling som tex MultiPSK, Fldigi genom att dirigera KIWI-ljudutgång till dessa.
  • Med hjälp av Time Difference of Arrival (TDoA), kan man ta emot en signal från flera olika KIWISDR och därmed positionera sändande stationer.

Den som vill veta mer om antennen som används hittar mer information här: Egenbygge_03_2013.pdf

Det finns flera sätt att ansluta:

Här kommer en länk till en introduktion om hur man använder KIWISDR (via google translate till svenska): Introduktion

    En av de bra funktionerna med vår KIWISDR är att den kan användas av upp till fyra personer samtidigt. Detta innebär att flera användare kan utforska och lyssna på olika frekvenser utan att störa varandra. I skrivande stund så har vi redan nu användare från olika delar av världen inloggade (3st). Det kan samtidigt innebära, och kanske särskilt nu när vi går ut med informationen till våra medlemmar, att det kan vara fullt, men prova då igen lite senare.

    Kom gärna in på Discord och ge feedback på hur ni tycker det fungerar!

    Till sist vill jag tacka alla inblandade!, som gjort detta möjligt och på ett eller annat sätt bidragit till att få den på plats!

    Med vänliga hälsningar "Teknikgruppen"