JS8CALL är en helt omgjord variant av det välkända programmet WSJT-X, men det är anpassat för att skicka manuella meddelanden med en lite modifierad FT8-modulation som dom kallar JS8.

Det är gjort av en grupp utvecklare som hämtat inspiration från flera olika program, bla WSJT-X, Fldigi och FSQCall. Gruppen har jobbat helt fritt och har ingen koppling till utvecklarna av WSJT-X.

Man har velat uppnå robustheten hos FT8 och möjligheten att kommunicera med myckst svaga signaler men också att erbjuda kommunikation mellan två personer istället, ungefär som att chatta via datorn.

Källkoden för de ändringar som man gjort finns tillgänglig och programmet är helt gratis att använda, och kommer så att förbli, lovar man.

JS8CALL kallades tidigare FT8CALL och använder alltså en modifierad FT8-modulation som kallas JS8, (Jordan Sherer designed 8-FSK modulation).

Det finns en presentation av JS8CALL som görs av initiativtagaren Jordan Sherer, KN4CRD, som du kan se här

 

Presentation och demo via ZOOM

Den 20 april så kommer Denby Dale Amateur Radio Society att anordna en presentation och demonstration av JS8 med hjälp av Zoom och alla är välkomna att delta. Man skriver att mötet hålls kl 19:30 på onsdag den 20 april, man kan anta att det handlar om 19:30 UTC+1, dvs en timme efter oss.

Du kommer till mötet med den här länken:  https://zoom.us/j/84252213056

Du kan läsa mer om presentationen och deras övriga verksamhet på hemsidan. Där finns det också en länk till mötet. Tidigare möten finns tillgängliga på Youtube, det finns länk till det också på deras hemsida, så missar du mötet kan du kolla efteråt.