Eddie Van Halen kom ursprungligen från Holland där han föddes i Amsterdan 1955 och bodde i Nijmegen under flera år innan han flyttade till USA.

Några Holländska fans har sedan i slutet av oktober en station med eventsignalen PA5150EVH igång för att hedra minnet av Eddie Van Halen. Stationen kommer att finnas i luften åtminstone till den sista januari och det finns en begränsad upplaga av speciella QSL-kort för den som vill utöka sin samling.

För den som vill lyssna på den odödliga låten "Jump" och Eddies suveräna hantering av gitarren så finns den här. (trummisen o dom övriga i bandet går inte av för hackor dom heller)

Vill du läsa lite mer om spelningen, och höra lite mer av musiken, så finns det en hel timme lång film om en inofficiell spelning för speciellt inbjudna, här. Där får du också lite av bakgrunden till siffrorna "5150" som finns i specialsignalen.

Aktuella frekvenser för stationen verkar vara främst 80 meter på 3651.50, 3751.50 kHz men även övriga frekvensband nämns i presentationen på QRZ.com.

Initiativtagaren har även blivit aktiv på FT4 och FT8 i alla aktuella band.

Du kan läsa mer om specialsignalen här.

Vill du läsa om Van Halens historia så finns det t.ex på Wikipedia.