Antennen skadades i augusti när två av de kablar som håller den 900 ton(!) tunga konstruktionen uppe och delar av den föll ner och skadade den drygt 300 meter stora reflektorn.

Tack vare att antennen är så stor och tung, och två av bärlinorna skadats, så bedömer man att det är för stor risk både att försöka laga den eller fortsätta använda den som den är. Om en vajer till skulle gå av så skulle det medföra att hela konstruktionen kollapsar okontrollerat.

Läs mer om nedtagningen här

I januari 2015 passerade en asteroid nära jorden, "bara" drygt 3 gånger avståndet till månen, och närmare än så kommer det inte att bli på 240 år. I samband med det gjordes en hel del radarobservationer på 2380 MHz med hjälp av observatoriet i Arecibo. Läs mer om det försöket här.

2014 firades 50-årsjubileet av den första utomjordiska kontakten med amatörradio genom att kunna ta emot signaler som studsat på månen. Läs mer om firandet här.

2014 lyckades ett antal entusiastiska radioamatörer ta kontrollen över en 35 år gammal rymdfarkost som NASA skickat upp tidigare, International Sun-Earth Explorer 3 (ISEE-3). Signalerna sändes med den stora antennen i Arecibo. Läs mer om det spektakulära försöket här.

En vacker bild på den imponerande stora antennen i Puerto Rico, 307 meters diameter och total vikt 900 ton...

The Arecibo Observatory