Mängder med uppträdanden av olika slags artister och det stora dragplåstret var Moa Lignell, från Idol 2011, som underhöll från en scen vid entrén i Kulturhuset.
Martins mobila smedja var på plats och det var roligt att se ungdomars intresse för hur man jobbar med järn, för många en helt ny upplevelse!

Södertörns Radioamatörer var förstås på plats och visade upp allt från Willes ”lattjolajbanväska” till minradio för alla band (Yaesu FT-817ND) och så förstås en ”framtidsradio”, dvs. bärbar radio med världstäckning, DMR.
Willes (SA0BFW) väska är av gammal resväsketyp och innehåller en amatörradio med tillbehör för att ta med sig ut i fält inkl. den traditionella termosen för varm dryck.

Intresset för våra grejor var stort och vi fick många frågor om vad vi gör och varför. Allt besvarades och avslutades med en inbjudan till något av våra öppet hus i stugan på Gålö dit alla välkomnades för att se, känna och prova på i verkligheten. Hoppas flera besökare nappar på idén att komma ut till Gålö så att vi kan visa verkligheten och förhoppningsvis få dem mer intresserade.

Alltsomallt var det trevligt och full rulle hela tiden.

Särskilt tack till Wille som hade med sig väskan!

 

73 de Ulf

SM0DWK

Willes väska

Wille med väskan

Ulf med micken i handen

Ulf med micken i Handen