Frågan om tilldelning till amatörerna i 5 MHz-bandet går extremt trögt men många länder försöker ändå kompromissa och tillåta någon form av tilldelning även om den inte är så stor. Ryssland och ett antal länder med dem är emot förslaget men kan, under vissa förhållanden, tänka sig en kompromiss. Men då är det inte så stora effekter som vi idag är vana vid utan kanske 15 W utstrålad effekt, e.i.r.p. Bredden på det tilldelade bandet är för stunden 15 kHz, och det är mellan 5351.5-5366.5 kHz, dvs frekvenser som vi har svårt att använda i Sverige då vi har andra stationer där. Vi får väl se hur det slutar.

Pins är populära samlarobjekt på konferensen och det byts och samlas flitigt. Det finns också några montrar där utställare visar sina produkter och deras pins är också åtråvärda. På bilden nedan några av de som förekommer, uppe till vänster IARU:s 90-års pin, nere till vänster en från Boeings rymdprogram, i mitten IARU och till höger ITU:s 150 års jubileumspin.

I mitten ITU:stationens QSL-kort, speciellt för WRC. Passa på att försöka få ett du med, signalen återkommer bara vart fjärde år ungefär! Ibland har vi en liten stund över och hinner med något pass i shacket! Signalen du ska lyssna efter ser du på kortet!