StartOm SödRa

Om SödRa

Södertörns Radioamatörer är en ideell förening för radiointresserade i alla åldrar. Föreningen arbetar för kunskapsförmedling, gemensam trevnad och socialt umgänge över alla gränser. Detta sker genom månadsmöten, kurser, föredrag, måltider, studiebesök, fielddays, utflykter, radiotester och andra aktiviteter från t ex museifartyg och fyrar. Vår signal är SKØQO och vi driver även en egen repeater. En nyhetsbulletin läses över repeater R3x/RV55 samt RU6/RU380 varje söndagkväll kl 20.30.

Vi satsar stora resurser på utbildning av radioamatörer, och i samarbete med ABF, som är ett av Sveriges största bildningsförbund. I Kvarnbäcksskolan i Jordbro hyr vi ändamålsenliga lokaler för möten och utbildning. SödRa, som vi förkortar föreningens namn, har Jordbro i Haninge kommun som huvudort för verksamheten. Haninge är en av Sveriges största skärgårdskommuner, ligger 20 km söder om Stockholm och har mycket goda allmänna kommunikationer och motorväg (nr 73) ända in till Stockholm C.

Sedan 2010 har vi även en klubblokal belägen på Gålö i vår vackra skärgård. Det är ca 10 min bilresa från Jordbro och det går även buss, dock inte så ofta. Tack vare att stugan är belägen utanför storstadens brus finns det goda möjligheter till långväga kontakter, speciellt på kortvåg. Du kan låna klubbens stationer eller ta med din egen rigg och kör t.ex QRP.

Adresser och annat viktigt hittar du här.

Två gånger per år, i januari och augusti, ger vi ut ett medlemsblad innehållande kommande aktivitetsprogram. SödRa Nyhetsblad förmedlar information i ord och bild om såväl genomförda som kommande aktiviteter.

Vi har fastställda mötesdagar, varje andra och fjärde onsdag i månaden, undantaget juni, juli och augusti. Vi bjuder då på föredrag med anknytning till föreningens intresseområde "radio". För en symbolisk avgift erbjuds kaffe, the, läsk och tilltugg vid månadsmötena.

Det är enkelt att bli medlem. Fyll i formuläret medlemsansökan och du har snart mellan 300 och 400 andra medlemmar, varav nästan 50 kvinnor i sällskap. Merparten finns i Storstockholm, men vi har faktiskt  medlemmar i Sveriges alla amatörradiodistrikt.

Vi välkomnar ALLA med teknikintresse, och givetvis lyssnaramatörer, dvs de som inte sänder utan i stället lyssnar på stationer över hela världen, samt stödjande medlemmar som kanske inte har egen utrustning eller möjlighet att köra radio men som ändå vill stödja vår förening och vår verksamhet.

Undrar du något kan du skriva ett Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen  eller kontakta någon av oss i styrelsen.

Välkommen till SödRa !

Avgifter för 2017